Home

Achtergrond

Mogelijk 500 mensen dood door diabetesmedicijn

De Franse gezondheidsautoriteiten hebben vandaag diabetespatiënten die een bepaald medicijn langer dan drie maanden hebben gebruikt, aangespoord naar de dokter te gaan.

Het diabetesmedicijn zou de afgelopen dertig jaar vijfhonderd dodelijke slachtoffers hebben gemaakt. Vorig jaar werd Mediator verboden, een medicijn voor diabetespatiënten die kampen met overgewicht. Mediator zou hongergevoelens onderdrukken.

"Epidemiologen schatten dat ongeveer vijfhonderd doden zijn toe te schrijven aan benfluorex'', het actieve ingrediënt van Mediator, sinds de lancering van het medicijn in 1976. Dat stelde de Franse toezichthouder van medische hulpmiddelen Afssaps in een verklaring.

Het medicijn werd verboden toen er een verband bleek met schade aan hartkleppen. Volgens Afssaps zijn vijf miljoen mensen behandeld met medicijnen die benfluorex bevatten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.