Home

Achtergrond

Minister: hoge eisen stellen aan leraren

Minister Marja van Bijsterveldt (Onderwijs) omarmt het VVD-pleidooi dat scholen hun leraren steviger moeten beoordelen en bij aanhoudend slecht functioneren moeten ingrijpen.

Van Bijsterveldt zei vandaag tijdens het debat over de onderwijsbegroting in de Tweede Kamer dat scholen ,"veeleisend en eerlijk'' moeten zijn richting hun leraren. Ze complimenteerde VVD-Kamerlid Ton Elias die woensdag een lans had gebroken voor een harde aanpak van zwakke docenten, met ontslag als uiterste consequentie.

De minister noemde het "hoopgevend'' dat onderwijsvakbond AOb in een reactie het VVD-pleidooi als een ,,wake-upcall'' opvatte. Volgens de vakbond schort het op scholen te vaak aan een deugdelijk personeelsbeleid.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.