Home

Achtergrond 4 reacties

Minder slacht en export levende varkens

Het aantal varkensslachtingen is in de laatste weken stevig gedaald in Nederland.

Vanaf week 40 tot en met week 44 zijn volgens het Productschap Vee en Vlees bijna 50.000 varkens minder geslacht dan vorig jaar in dezelfde periode. In een marktbericht van de varkenstermijnmarkt wordt gesproken van ruim 80.000 varkens minder, maar dit blijkt niet uit de cijfers van het PVV. In week 45 ging het aantal slachtingen in Nederland overigens weer omhoog. In totaal werden toen 278.000 slachtingen gemeld, ofwel 3.000 meer dan in dezelfde week een jaar eerder.

Opmerkelijk genoeg daalde ook de levende export van varkens richting met name Duitsland. De levende uitvoer liep in de genoemde periode met 22.000 stuks achteruit ten opzichte van vorig jaar. In week 44 werden 67.000 varkens per week uitgevoerd, Gemiddeld lag de uitvoer in de voorafgaande weeken zo'n 8.000 stuks per week lager dan in 2009.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  econoom

  Dan gaan die varkensboeren toch een keer rijk worden

 • no-profile-image

  geert

  Het aanbod zal nog wel verder dalen met de vele stoppers onder de varkenshouders. Alle toeleverende bedrijven gaan hiervan ook nog de nodige problemen meekrijgen.
  Nog minder economie nog minder herstel.

 • no-profile-image

  down under

  Econoom, ik ben bang dat de grootste hoop aan de strijkstok van Uwe Tillmann en Marc jansen blijft hangen!! Hoe was het ook al weer? 30% hogere consumentenprijs, 5% meer handel en 2% meer productie wereldwijd gezien, en wat hebben wij daarvan terug gezien?? Juistem, Nada noppes zilch zero niks.

 • no-profile-image

  john

  en de productie gelijk gebleven of zelfs gedaald! dit kan maar een ding betekenen: de voorraden vlees zijn kleiner geworden! misschien dat er toch nog een goed varkensjaar 2011 aankomt? tegen alle voorspellingen in?

Of registreer je om te kunnen reageren.