Home

Achtergrond

Minder resultaat intensieve veehouderij Nedersaksen

De intensieve veehouderij in Nedersaksen heeft in het afgelopen bedrijfsjaar 2009/10 de bedrijfsresultaten ten opzichte van het voorafgaande jaar met 18 procent zien teruglopen naar gemiddeld 42.500 euro.

Dat blijkt uit de berekeningen en analyses van de boekhoudingen door de Nedersaksische Landbouwkamer. Volgens de Landbouwkamer, een semi-overheidsinstantie voor bedrijfsadvies, brachten vleesvarkens krap 9 procent minder op dan in 2008/09 en biggen 11 procent minder.

De landbouw als geheel draaide in Nedersaksen een gemiddeld resultaat van 43.300 euro. Dat is krap 4 procent onder dat van het voorafgaande jaar en 7,5 procent onder het vijfjarige gemiddelde. Slechts de 25 procent best presterende bedrijven haalde een zg. nettorendement, dat wil zeggen een vergoeding voor zowel de vermogens- als de arbeidsinzet. De overige 75 procent haalde dat niet en bleef onder de 30.000 euro met het resultaat, aldus de Landbouwkamer.

Of registreer je om te kunnen reageren.