Home

Achtergrond

Meteorologische winter begint ijskoud

De meteorologische winter begint morgen ijskoud.

De temperatuur ligt morgen overdag gemiddeld rond min 5 graden. Maar omdat het hard waait, voelt het aan als min 15. Op het IJsselmeer kan het zelfs stormachtig worden. De astronomische winter begint dit jaar op woensdag 22 december om 00.38 uur.

De herfst was een beetje koud, maar de zon straalde met gemiddeld 312 uur aan de hemel. Dat zijn tien uren meer dan het langjarige gemiddelde. Vooral oktober was zonnig. De eerste tien dagen van de maand horen bij de zachtste in ruim honderd jaar. Op 17 oktober werd het behoorlijk koud: de temperatuur kwam onder nul. September was vrij kil met een gemiddelde van 13,6 graden, tegen 14,2 'normaal'. In De Bilt kende de herfst in totaal acht vorstdagen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.