Home

Achtergrond 199 x bekeken

Merapi verwoest ook bos bij Jogjakarta

De uitbarsting van de Merapi-vulkaan op Java heeft ook nadelige gevolgen voor de flora en fauna.

Circa 860 hectare bos in de omgeving van de Berg van Vuur nabij de stad Jogjakarta is inmiddels verwoest. Dat meldde een woordvoerster van het bosagentschap van Jogjakarta dinsdag tegen het Indonesische persbureau Antara. Veel dieren zijn om het leven gekomen of op de vlucht geslagen. Delen van het Gunung Merapi National Park behoren tot de getroffen gebieden., net als landbouwgebieden van omwonenden van de vulkaan.

Meer dan 270.000 bomen zijn al in vlammen opgegaan. De Merapi is sinds 26 oktober extra actief. Zeker 151 mensen verloren sindsdien het leven. De autoriteiten hebben circa een kwart miljoen mensen geëvacueerd uit de directe omgeving van de Merapi.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.