Home

Achtergrond

Mensen onwel, kalveren dood op boerderij

Bij een kalvermesterij van mengvoerbedrijf Fuite in het Overijsselse dorp Schuinesloot (gemeente Hardenberg) zijn gistermiddag vier mensen onwel geworden.

Ook kwamen 26 kalveren om het leven. De oorzaak is vermoedelijk een vrijgekomen gas dat ontstond uit een combinatie van chemicaliën en mest, meldde de politie. Hulpdiensten brachten de slachtoffers ter observatie naar ziekenhuizen in Hoogeveen en Zwolle. De vier jongemannen in de leeftijd van 16 tot 25 jaar voerden volgens een werknemer van het mengvoerbedrijf onderhoudswerkzaamheden uit. Ze zouden inmiddels zijn ontslagen uit het ziekenhuis.

Het is volgens de werknemer nog onduidelijk wat er mis is gegaan, maar duidelijk is dat de mest is gaan gisten. De Arbeidsinspectie stelt een onderzoek in.

Of registreer je om te kunnen reageren.