Home

Achtergrond 2 reacties

Melkproductie in Nieuw-Zeeland komt op stoom

De 26 zuivelfabrieken van Fonterra in Nieuw-Zeeland hebben op 27 oktober een recordproductie gedraaid van 79,8 miljoen liter melk.

Dat meldt de zuivelonderneming. Volgens Fonterra-directeur Gary Romano is hiermee het oude record met 3 miljoen liter verbeterd.

De productie in Nieuw-Zeeland is de laatste weken flink toegenomen door betere weersomstandigheden. Vanwege slecht weer kwam de melkproductie in Nieuw-Zeeland dit seizoen maar langzaam op gang. De gebieden rond Waikato en Taranaki hadden te maken met veel regen en het Zuidereiland werd getroffen door sneeuwval.

Volgens Romano is er nu sprake van een lichte voorsprong ten opzichte van de productie in dezelfde periode vorig seizoen.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    freek

    of die voorsprog behouden word ligt aan hoeveel regen er valt op het noordereiland vorig jaar was daar droogte

  • no-profile-image

    Han

    Wie is blij met de record omzet in liters? Juist de fabriek, de handel (sbalans) of de boeren ook gelukkig zijn op termijn is de vraag. Gaan er elders ook records aan diggelen is een negatieve prijsspiraal zo weer ingezet. Zitten de boeren hierop te wachten? Denk ik toch niet, voor de handel maakt het niet uit hun marge blijft , dus mee rliters meer omzet, meer winst verwachting.

Of registreer je om te kunnen reageren.