Home

Achtergrond

Meer mengverpakkingen groente

De groentesector mag meer groenten in mengverpakkingen aanbieden.

Dit is het gevolg van aanpassing van internationale afspraken over groenteverpakkingen, op verzoek van de Nederlandse sector, stelt het Productschap Tuinbouw.

Het assortiment is eenvoudiger uit te breiden en dat kan de afzet ten goede komen. Mengverpakkingen zijn nu slechts toegestaan bij een zeer beperkt aantal groenten (zoals de 'stoplichten' bij paprika’s) of bij verpakte panklare groenten (als gemengde sla of soepgroenten).

Na jarenlange inzet van het PT en ministerie besloot de VN-commissie UN-ECE vorige week meer ruimte te bieden aan mengverpakkingen. De verruiming geldt voor bloemkool, sla, aubergine, asperge, wortel, courgette, kool en broccoli.

Of registreer je om te kunnen reageren.