Home

Achtergrond 212 x bekeken

Meer aardappelen verwerkt in oktober

De industrie heeft in oktober 307.300 ton aardappelen verwerkt.

Dat is ruim 4 procent meer dan in oktober vorig jaar. Alleen in oktober 2003 lag de productie voor die maand nog hoger dan dit jaar, blijkt uit cijfers van de Nederlandse Aardappel Organisatie. In oktober 2003 is 314.200 ton aardappelen verwerkt. In de jaren daarna varieerde de oktoberverwerking van 272.300 tot 297.700 ton. In de laatste tien jaar is alleen in de decembermaanden van 2003, 2005 en 2007 en in oktober 2003 meer aardappelen verwerkt dan in oktober dit jaar.

Waarschijnlijk zijn er dit jaar meer aardappelen af land geleverd dan in andere jaren, meldt de aardappelnieuwssite PotatoPro. "Een verklaring voor het hoge verwerkingscijfer kan worden gezocht in het feit dat er ruim aanbod is van af land partijen die moeilijk bewaarbaar zijn. Ook ligt het voor de hand dat de verwerkende industrie bezig is een buffer op te bouwen, zodat verwerkers toe kunnen met de al gecontracteerde aardappelen, mochten de aardappelprijzen later in het seizoen verder stijgen."

Of registreer je om te kunnen reageren.