Home

Achtergrond 211 x bekeken 1 reactie

Máxima opent nieuwe productielijn Intervet

Raul Kohan van Intervet in Boxmeer legt prinses Máxima het een en ander uit over veterinaire vaccins.

Máxima opende een nieuwe productielijn voor dierenvaccins. Ook minister Maxime Verhagen (ELI) was daarbij aanwezig. De minister prees Intervet omdat het bedrijf deelneemt aan de ontwikkeling van nieuwe kennis, waarin dier- en mensgeneeskunde worden gecombineerd.Foto ANP

Bekijk ook de video die het ministerie van ELI gemaakt heeft tijdens de opening

Melkveehouder Theo van Wees uit het Gelderse Rijswijk zoekt de opening van de drainage op een stuk grasland. De koeien hebben de greppel vermoedelijk platgetrapt net voordat enkele zware regenbuien toesloegen. De plas moet zo snel mogelijk verdwijnen, en dus heeft de melkveehouder zijn dochter Lisa om hulp gevraagd. Van Wees houdt in totaal 85 melkkoeien.Foto William Hoogteyling

Proefbedrijf Kollumerwaard in het Noordfriese Munnekezijl oogst biologische winterpeen. Het oogsten ging moeizaam, zegt Philip Kramer, bedrijfsleider van het biologische deel van het proefbedrijf. "Omdat de koeling vol zit, hebben we een deel van de winterpeen direct afgeleverd. De bewaarbaarheid heeft gelukkig niet geleden onder de natte omstandigheden." Foto Roelof Stroetinga

Frank Radder bekijkt hoe zijn eerste lichting saffraankrokussen. De Limburgse teler van vaste planten en biologische kruiden gebruikt 2010 vooral als leerjaar. Volgend jaar verdubbelt de productie naar 2.000 planten. "Saffraan is de duurste specerij ter wereld, maar de teelt en oogst zijn dan ook zeer arbeidsintensief. In feite vormen de stempeldraadjes in de stamper saffraan. De materie is dan ook uiterst fragiel." Vandaag oogst chefkok Otto Nijenhuis van het kasteelhotel Chateau St. Gerlach de eerste partij. Foto Twan Wiermans

Offergeiten worden verkocht op een lokale veemarkt in Rawalpindi in Pakistan. Miljoenen moslims wereldwijd bereiden zich voor op het Eid-ul-Adha-feest. Geiten, schapen en ander vee worden geslacht om te herdenken dat Abraham bereid was zijn eigen zoon te offeren. Foto ANP

Foto

Administrator

Eén reactie

  • Boertje-M-sob Henak

    Ze staat er weer mooi op, geniet er nog maar even van maxima zolang het nog kan,het zal niet lang meer duren,we schoppen jullie eruit.
    Want de SOPN gaat 37 zetels halen= einde monarchie.Lang leve de SOPN.

Of registreer je om te kunnen reageren.