Home

Achtergrond 7 reacties

Máxima: financieel maatwerk nodig voor boeren

Kleine boeren moeten wereldwijd toegang krijgen tot financiële diensten.

Die diensten moeten in elke fase van de ontwikkeling van een bedrijf toegankelijk zijn. Dat zei prinses Máxima donderdag op een internationale conferentie over landbouw, voedselzekerheid en klimaatverandering in Den Haag.

De prinses vergeleek een financiële sector waar iedereen aan mee kan doen met een goed wegennetwerk. "Het is infrastructuur waar iedereen afhankelijk van is'', aldus Máxima. Het is volgens de prinses niet mogelijk om overal op dezelfde wijze een goede financiële sector op te bouwen, maar er moet sprake zijn van maatwerk.

"De financiële diensten zijn middelen om een doel te bereiken'', zei Máxima. ,,Daarom moeten de juiste producten worden ontwikkeld om duurzame landbouw te ondersteunen.'' Als voorbeeld noemde de prinses dat boeren hun lening kunnen afbetalen na het oogsten, in plaats van in maandelijkse termijnen.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  katja oudshoorn

  Maxima bedoelt vast niet de Nederlandse boer. Want volgens die over de pampaspaarden gegrilde - sorry getilde- allochtone tuthoela bestaan er immers geen Nederlanders!

 • no-profile-image

  K.A.R.Bonade

  Toch wel een stuk, onze Maxima

 • no-profile-image

  henk

  Wat een geklest! De Nederlandse boer heeft een inkomen dat lager is als het wettelijk bestaans minnimum. Hou nou toch op Maxima. Pleit maar eerst es voor eerlijk geld voor een eerlijk en noodzakelijk product.

 • no-profile-image

  Miep Bos

  Duurzame landbouw? Ik dacht dat het koninklijke paar zo weg was van gentech? Zie Argentinië met haar gentech soja, wat een groot probleem wordt. Of bedoelt ze de duurzame landbouw van de The Round Table on Responsible Soy (RTRS)waar Monsanto haar gentech RR soja als duurzaam wil wegzetten?

 • no-profile-image

  Leen

  Landbouw ís duurzaam Majesteit. Toch dubieus, met een Maxima-inkomen praten over micro-krediet

 • no-profile-image

  Han

  Leen bij de huidige opbrengst prijzen is landbouw nauwelijks >duurzaam< te noemen. Nog een beetje lager de prijs en de duurzaamheid is omgezet in direct einde/ Hoezo duurzaam??

 • no-profile-image

  brabantsduitserke

  o maxima lieve lekkere maxima zou jij me willen financieren ik denk we kunnen het wel vinden met elkaar

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.