Home

Achtergrond 1 reactie

Markt voor managementsystemen in beweging

De markt voor managementsystemen voor de varkenshouderij is met de komst van een tweetal nieuwe producten volop in beweging.

Het bedrijf Agrisyst van Hans Jubbega en Marc Cox brengt in samenwerking met VSM automatisering en Schippers Bladel een nieuw zeugenmanagementprogramma onder de naam Pig Expert op de markt. Het wordt op Eurotier volgende week gelanceerd.

Daarnaast brengt Erwin van der Wielen in Heesch in samenwerking met Beerepoot consultancy het programma Mobipig op de markt.
"Op het gebied van managementsystemen is de laatste twinti jaar erg weinig veranderd", zegt Marc Cox van Agrisyst. "Maar er zijn allerlei technische ontwikkelingen die het nodig maken om ook in de managementsystemen slagen te maken. Zo brengt Schippers Bladel een nieuwe oortransponder op de markt voor 25 cent. Daarmee wordt het aantrekkelijk om elke big zo’n transponder mee te geven."

Het programma Mobipig van Van der Wielen en Beerepoot heeft een aanvullend karakter en is vooral bedoeld allerlei behandelingen van de dieren vast te leggen en te registreren. De varkenshouder kan in het systeem dat draait op een PDA of een smart­phone complete behandelplannen inbrengen en doseringen registreren. "Zo kan het een hulpmiddel worden om het antibioticaverbruik terug te dringen."

Eén reactie

  • no-profile-image

    Tegenstander

    Nederlandse varkenshouders zijn juist dol op marktleiders als Agrovision, VION, Topigs en Schippers.

Of registreer je om te kunnen reageren.