Home

Achtergrond

Marks & Spencer groeit met Nederlandse topman

De Britse warenhuisketen Marks & Spencer gaat zowel in eigen land als over de grens uitbreiden.

Dat bleek vandaag bij de presentatie van de halfjaarcijfers. De nieuwe topman, de Nederlander Marc Bolland, maakte bekend dat de winst over het gebroken boekjaar dat op 2 oktober eindigde, 348,6 miljoen pond (404 miljoen euro) bedraagt. Dat is 17 procent meer dan in diezelfde periode een jaar eerder.

Volgens Bolland gaat het bedrijf de komende drie jaar tussen de 850 en 900 miljoen pond investeren. In 2013 en 2014 verwacht hij de omzet naar 11,5 tot 12,5 miljard pond te tillen. Afgelopen jaar lag de omzet nog op 9,3 miljard.

Bolland staat sinds dit jaar aan het roer van de grootste warenhuisketen van Groot-Brittannië. Daarvoor was hij topman bij de Britse supermarktketen Morrison.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.