Home

Achtergrond

Maas vanmiddag op hoogste punt

De Maas bereikt vandaag in de loop van de middag haar hoogste stand. Volgens Rijkswaterstaat (RWS) zal de Maas bij het meetpunt Sint Pieter (Maastricht) nog aanzwellen tot 46,24 meter boven NAP.

Rond 11.30 uur bedroeg de waterstand bij Sint Pieter 46,17 meter boven NAP, bij een waterafvoer van 1800 kuub per seconde. De komende dagen verwacht RWS gezien de weersverwachtingen een langzame daling van de Maas. Zondag valt minder regen dan zaterdag, daarna wordt het droog.

RWS heeft de sluizen in Limmel en Bosscherveld bij Maastricht tijdelijk gesloten. Daardoor kunnen schepen niet meer vanuit Maastricht het Julianakanaal opvaren en omgekeerd. RWS verwacht dat de stremming maandagochtend wordt opgeheven.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.