Home

Achtergrond 5 reacties

Loonwerker moet kliederen op veel te natte, Friese akker

Loonwerker Simon Kramer uit het Friese Wolvega probeert er het beste van te maken op een maisperceel van maatschap De Boer uit het nabijgelegen Nijelamer.

Loonwerker Simon Kramer uit het Friese Wolvega probeert er het beste van te maken op een maisperceel van maatschap De Boer uit het nabijgelegen Nijelamer. Kramer zaait een groenbemester, Italiaans raaigras. Maar de percelen zijn zo nat dat de loonwerker vreest dat hij een groot deel van de 15 hectare niet kan bewerken. ”Het is een geklieder van jewelste”, vertelt Kramer. Een van de percelen waar hij gisteren aan het werk wilde, was zo nat dat hij er met de trekker en de zaaicombinatie niet op durfde.
Kramer blijft toch doorwerken, omdat er streng gecontroleerd wordt op het zaaien van groenbemester. ”Maar het blijft ontzettend behelpen.” Foto Alex de Haan

Melkveehouder Jan van der Gun uit het Gelderse Culemborg legt de laatste hand aan de nieuwe serrestal die hij voor zijn koeien bouwt. Van der Gun hoopt dat de koeien volgende week in de nieuwe stal kunnen. De serrestal vervangt de oude ligboxstal, die aan vervanging toe was. Bovendien was de rundveestapel uit zijn jasje gegroeid. Van der Gun hoopt dat de quotumprijzen nog iets zakken, zodat hij nog wat bij kan kopen. Hij melkt ruim honderd koeien. Foto William Hoogteyling

Angela Merkel krijgt een mand vol appels van in streekdracht uitgedoste Duitse appelkoninginnen. Best zwaar zo’n mand, weten de fruitkoninginnen, van wie Sonja Heimgarten (r) de bondskanselier van Duitsland wat ondersteuning geeft. Links staat Elena Vassali, de appelkoningin van het Altes Land. Het Altes Land is het grootste aaneengesloten fruitteeltgebied in Centraal-Europa. Vassali en de andere ambassadrices van Duits fruit pakken pakken vlak voor het wekelijkse kabinetsberaad in Berlijn hun kans om hun bondskanselier te ontmoeten. Foto ANP

Bij Wijk bij Duurstede in Utrecht worden geoogste suikerbieten op een hoop gestort. De oogst van bieten en aardappelen loopt flink achter op voorgaande jaren. Bij bieten zit nog bijna de helft in de grond, bij aardappelen is dat zo’n 5 procent. Foto William Hoogteyling

Fotografen schieten plaatjes van actievoerders van de dierenwelzijnsactiegroep Peta. De Peta-activisten protesteren bij de bijeenkomst van de G20 in Seoel, die vandaag begint. De activisten roepen met kreten als ’red de planeet, word vegetariër’ op om de vleesproductie te beperken. De moderne veehouderij en vleesproductie is volgens Peta één van de oorzaken voor de klimaatswijziging. Foto ANP

Hortensiakwekerij Van den Berg uit het Gelderse Est bij Geldermalsen is gisteren begonnen met de oogst van de kerststerren. Bloemenveiling Plantion heeft nu al veel vraag uit Duitsland. De vraag vanuit Nederland komt doorgaans wat later op gang, zegt eigenares Marjanne van den Berg. Zij teelt ruim 300.000 kerststerren per jaar in twee formaten. Zij richt zich vooral op het topsegment van de markt. Volgens Van den Berg neemt de vraag naar kerststerren elk jaar nog toe. Foto Vidiphoto

Foto

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  sjeng

  dit is toch te zot voor woorden

 • no-profile-image

  Leen

  Kop van artikel had moeten zijn: Boer gaat door het slijk voor ambtenarendictatuur.

  Weggegooid geld man, wat bezield je.

 • no-profile-image

  jan warmenhuizen

  Pas maar op, want de AID controleert volop. Per motorboot!

 • no-profile-image

  joop

  heeft dit nog iets te maken met N richtlijn? dit is tch alleen maar kapitaal vernietiging?

 • no-profile-image

  sjeng

  Had de bieten beter in de grond kunnen laten zitten, wat een puntbreuk en slecht kopwerk. Snel een nieuwe loonwerker zoeken.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.