Home

Achtergrond

Limburgs carnavalsseizoen feestelijk geopend

Om 11.11 uur is donderdag op het Vrijthof in Maastricht de inmiddels traditionele aftrap van het Limburgse carnavalsseizoen verricht.

De organiserende Sjeng Kraft Kompenei verwacht dat meer dan 20.000 bezoekers de weergoden zullen trotseren, zei een woordvoerder vanochtend.

Op het Vrijthof treedt op de elfde van de elfde een groot aantal Limburgse artiesten op. Rond het feest, dat tot 20.00 uur duurt, zijn strenge maatregelen tegen alcoholmisbruik getroffen. Zo moeten jongeren hun identiteitsbewijs laten zien. Zijn ze 16 jaar of ouder, dan krijgen ze een polsbandje, en alleen daarmee kunnen ze bier krijgen. Het met hekken afgezette Vrijthof wordt bewaakt door negentig beveiligers.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.