Home

Achtergrond 337 x bekeken

Levendige handel op handelsplatform ForFarmers

Het handelsplatform van ForFarmers heeft vandaag na opening volgens een woordvoerder een levendige handel tussen enkele tientallen partijen opgeleverd.

De slotkoers kwam uit op 2,55 euro. Dat is 42 cent meer dan de intrinsieke waarde (eigen vermogen gedeeld door totaal aantal certificaten), en zo’n 50 cent meer dan de openingskoers.

ForFarmers zette de afgelopen maanden met Van Lansschot Bankiers een voor de coöperatieve wereld uniek handelsplatform op waarop participatierekeningen, voerequivalenten en certificaten kunnen worden verhandeld. Certificaten kunnen ook worden verkocht aan niet-leden van de coöperatie.

De introductie van certificaten is bedoeld om te voorkomen dat het door leden opgebouwde eigen vermogen door overnames verwatert. Forfarmers investeerde vanaf 2006 in Duitsland. Daarom wordt nu vermogen op naam gezet en door de marktplaats kunnen leden het vermogen te gelde maken.

Of registreer je om te kunnen reageren.