Home

Achtergrond 1 reactie

Leucocoryne goed bruikbaar maar schaars

Leucocoryne is een bijzonder leuk bolgewas dat het zowel in de zomerse tuin als in de vaas erg goed doet.

In Engeland staat het gewas ook bekend als "Glory of the Sun" en zoiets moet je natuurlijk willen aanschaffen. Het probleem is echter dat de (licht naar knoflook ruikende) bol in Nederland schaars voorhanden is. J. Verschoor zette deze week een goed gevulde vaas met Leucocoryne in de keuringszaal en daar kan minimaal een week van worden genoten.

Ingebracht werd ook een potje Galanthus elwesii monostictus door Wim Vieveen. Een sneeuwklokje dat wat de berichten over sneeuw betreft de tijd iets vooruit is, maar toch nog twee weken later in bloei is gekomen dan vorig jaar. Door FloraHolland werd een krat met narcissen in uiteenlopende bloeistadia in de keuringszaal gezet. Volgens de inzenders op de veiling is dit de dubbele Narcissus 'Bridel Crown'. Helemaal zeker is men daarover echter niet en laat de beslissing graag over aan de keuringscommissie van de KAVB over om te bepalen of dat werkelijk zo is. De commissie wil de narcissen eerst verder tot bloei laten komen aleer met een oordeel te komen.

Foto

Arie in t Veld

Eén reactie

  • no-profile-image

    Bolle Boer

    Schaars.. Ha ! Grappig. Geloof jij 't ?

Of registreer je om te kunnen reageren.