Home

Achtergrond 195 x bekeken

Lelystad wil klimaatneutraal vliegveld

Luchthaven Lelystad moet na de geplande verlenging van de start- en landingsbaan volledig klimaatneutraal zijn.

Die doelstelling heeft de directeur van het vliegveld, Lex Oude Weernink, zichzelf gesteld. Vandaag werd tijdens een symposium op het vliegveld besproken hoe de luchthaven zo duurzaam mogelijk moet worden doorontwikkeld.

Onder meer door het gebruik van zonne-energie en warmtewisselaars die in de zomer warmte opslaan voor gebruik in de winter, wil Oude Weernink bereiken dat de luchthaven wat betreft alle grondgebonden verkeer klimaatneutraal wordt. De uitstoot van vliegtuigen wordt niet meegerekend.

Wanneer de landingsbaan in Lelystad wordt verlengd, is nog niet bekend. Woordvoerders van de provincie Flevoland en gemeente Lelystad lieten in ieder geval weten zo snel mogelijk de luchthaven te willen uitbreiden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.