Home

Achtergrond 653 x bekeken

“Lely melkers” bepalen alweer top melkproductielijst

Uit de door het CRV gepubliceerde melkproductie-statistieken blijken Lely Astronaut melkers ook dit afgelopen jaar weer, erg goede resultaten te hebben behaald

Maar liefst de eerste zestien bedrijven in de lijst van robotmelkers blijken te melken met een Lely Astronaut. Van de top 25 robotmelkers melkt bijna 90% met een Astronaut. Dit resultaat komt overeen met het resultaat van vorig jaar alweer een prachtig resultaat dus.

De jaarstatistieken hebben betrekking op de Benelux en het boekjaar 2010, dat eind augustus afliep. De lijst wordt bepaald op basis van het gemiddelde economisch jaarresultaat (EJR) waarbij de melkcontrole hoofdzakelijk wordt uitgevoerd door het CRV.

Naast de top 25 robotmelkers wordt ook de lijst van bedrijven met meer dan 100 koeien aangevoerd door een bedrijf met een Astronaut namelijk Mts. Wijnveen uit Winterswijk. Wijnveen, vierde in de totaallijst, kwam gemiddeld met zijn 108 koeien tot een economisch jaarresultaat (EJR) van 3.005 euro.

Al met al dus een resultaat waar wij trots op zijn. Uit deze lijst blijkt maar weer dat bedrijven die melken met een Lely Astronaut in staat zijn geweldige productie resultaten neer te zetten.

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.