Home

Achtergrond 1 reactie

Lelieprijzen zakken

De prijzen van lelies zakken op dit moment op de bloemenveilingen enigszins.

FloraHolland meldt dat afgelopen week 6,7 miljoen lelies werden aangevoerd. Een daling met ongeveer 6 procent in vergelijking met een week eerder, maar desondanks zakte de prijzen met een cent gemiddeld. Door de relatief dure Pond gaan er toch wat minder lelies naar de UK, terwijl de Engelsen op zich 'lelie-minded' zijn.

Ten opzichte van vorig jaar stond er nu 8 procent minder en kwamen de prijzen een centje lager uit. De aanvoer van de veilgroep Oriental lag op de vestiging Aalsmeer 18 procent lager dan een week eerder. De prijsvorming was uitermate teleurstellend. Aan het begin van de week lag de gemiddelde prijs met € 0,64 het hoogst en later in de week met € 0,48 het laagst. Vorig jaar lag de gemiddelde prijs deze week zo'n 10 procent hoger. FloraHolland stelt hierover dat het erop lijkt dat de productie in Zuid-Europa de vraag voor een belangrijk deel terug dringt.

In Naaldwijk lag de aanvoer van de L.A. Hybriden gelijk aan vorige week. De prijzen stegen met ruim 2 cent naar € 0,33. Dit was echter 5 cent lager dan vorig jaar. In Rijnsburg was de stijging van de gemiddelde prijs van Lilium longiflorum opvallend. Eerder in de week kwam de prijs op gemiddeld € 0,49 en voor de rest van de week werd € 0,40 genoteerd. De Gladiolenaanvoer daalde bij FloraHolland met 25 procent tot onder de 730.000 stuks. De gemiddelde prijs steeg voor de grootbloemige gladiolen naar € 0,21.

Arie in t Veld

Eén reactie

  • no-profile-image

    White Heaven

    Dat noemen we enigszins........ mijn bolletje kost al 14 cent

Of registreer je om te kunnen reageren.