Home

Achtergrond 296 x bekeken 1 reactie

Lactalis legt bod voor Yoplait neer

Het grootste kaasbedrijf van Europa Lactalis heeft een bod van 1,3 miljard euro op tafel gelegd voor het yoghurtdrankje Yoplait.

Met dat bod troeft Lactalis andere kandidaten voor Yoplait zoals het Amerikaanse General Mills en mogelijk ook Danone voorlopig af.

Yoplait is met een omzet van vier miljard euro het grootste yoghurtmerk ter wereld. Het merk, dat in veel landen als franchise op de markt is, is momenteel eigendom van de Franse cooperatie Sodiaal en investeringsbedrijf PAI. Dat laatste heeft haar aandeel al enige tijd geleden in de etalage gezet. De verkoop zou officieel over twee weken moeten beginnen maar daar heeft Lactalis niet op willen wachten.

Lactalis is vooral actief in kaas en boter met President als haar grootste merk. Twee jaar geleden kocht het bedrijf bovendien de zuiveltak van Nestlé met onder meer het toetjesmerk La Laitière. Lactalis is ook op bescheiden schaal actief met yoghurtdranken waarbij Yoplait het in staat zou stellen in één keer de wereldschaal te bereiken.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Monique Vos

    Top-Agrar schrijft dat het bod v Lactalis voor het yoghurtdrankje Yoplait is afgewezen http://bit.ly/eJ0VmJ

Of registreer je om te kunnen reageren.