Home

Achtergrond

Krant: explosieven bij bondskanselier Merkel

Het verdachte pakket dat dinsdag werd gevonden in het kantoor van de Duitse bondskanselier Angela Merkel, bevatte volgens Duitse media explosieven.

De media baseren zich op hooggeplaatste veiligheidsbronnen. Bomexperts hebben de explosieven onschadelijk gemaakt, berichtte de Duitse zender ARD.

Het pakket was aan Merkel geadresseerd. Als afzender was het Griekse ministerie van Economische Zaken opgegeven. Het pakket is niet afkomstig uit Jemen, het land waar vorige week twee bompakketten vandaan werden gestuurd naar Joodse instellingen in de Verenigde Staten. Een van die pakketten was overgeladen op het vliegveld van Keulen.

De Duitse federale recherchedienst heeft de postkamer, die enkele meters verwijderd is van de kanselarij, gesloten. Alle brieven worden gecontroleerd. De kanselarij hoefde niet te worden geëvacueerd. Merkel is zelf momenteel in België.

Bij de Duitse ambassade in Athene was eerder op de dag een bombrief bezorgd. Omdat op dat pakket geen afzender stond, stuurden ambassademedewerkers het terug naar de koeriersdienst. Daar werd het vernietigd.

Duitsland staat op scherp na de ontdekking van de bompakketten vrijdag. Een daarvan was gevonden in Engeland, het andere in Dubai.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.