Home

Achtergrond 308 x bekeken

Korting pensioen Nutreco afgewend

De pensioenen van voormalige medewerkers van diervoederbedrijf Nutreco worden voorlopig niet gekort.

Het pensioenfonds van de onderneming heeft besloten dat de pensioenpremies per 2011 omhoog gaan. De werkgever neemt de verhoging voor zijn rekening, zo meldt het fonds woensdag op de website.

Het pensioenfonds van Nutreco is een van de veertien fondsen die deze zomer met De Nederlandsche Bank (DNB) om tafel gingen om over de te lage dekkingsgraad te praten. Met de plannen om de premie te verhogen, vindt DNB ”dat er voldoende herstelcapaciteit is”, aldus het fonds.

Nutreco onderzoekt of het mogelijk is de pensioenen nog dit jaar onder te brengen bij een verzekeraar om de pensioenen ook op de langere termijn veilig te stellen. Zodra deze overstap is geregeld, stopt de werkgever met het betalen van de premieverhoging.

Met het oog op de lage rente, de vergrijzing en de hogere levensverwachting, benadrukt het fonds dat er ”een reële kans” bestaat dat bij een volgende evaluatieronde alsnog het besluit kan vallen om te korten.

Onder het pensioenfonds van Nutreco vallen in totaal ruim 3600 mensen. Dit zijn zowel werknemers van het diervoederbedrijf als voormalige werknemers en gepensioneerden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.