Home

Achtergrond

Koningin doet op 30 april Limburg aan

Koningin Beatrix en haar familie reizen volgend jaar op Koninginnedag af naar Limburg.

De vorstin, prinsen en prinsessen bezoeken op 30 april Thorn (gemeente Maasgouw) en Weert, maakte de Rijksvoorlichtingsdienst dinsdag bekend. Ze doen dit op uitnodiging van de burgemeesters van die gemeenten.

Afgelopen jaar deed de koninklijke familie Zeeland aan. De leden brachten toen een bezoek aan Wemeldinge en Middelburg. Dat was de eerste keer na het drama in Apeldoorn, op Koninginnedag 2008. Karst T. poogde toen met volle vaart op de koninklijke bus in te rijden, waarbij zeven omstanders en hijzelf de dood vonden.

De koningin en haar gevolg deden in 1986 ook al eens Limburg aan op 30 april. Ze bezocht toen het Noord-Brabantse Deurne en Meijel in Noord-Limburg. In 1995 ging de koninklijke familie naar Zuid-Limburg; naar Eijsden en Sittard.

Commissaris van de koningin in Limburg Léon Frissen reageerde dinsdag verheugd op de keuze van de koningin. Hij is er van overtuigd dat beide plaatsen een geweldig decor vormen voor de viering van Koninginnedag.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.