Home

Achtergrond 854 x bekeken

Komkommer goedkoper bij Aldi dan tussenhandel

Gedurende lange periodes in 2010 lag de komkommerprijs bij Duitse Aldi-winkels op een lager peil dan in de Duitse tussenhandel.

Dat blijkt uit het marktbeeld komkommer van het Productschap Tuinbouw. Een groentespeciaalzaak kon zich dus beter bevoorraden door rechtstreeks bij Aldi te kopen dan naar de groothandel in de regio te gaan. Volgens analisten van het productschap vertonen beide prijzen wel dezelfde ontwikkeling met pieken en dalen. Het is een opmerkelijke constatering, omdat de groothandel vaak via dezelfde kanalen inkoopt. Wel blijkt hieruit dat Aldi met de grote inkoopvolumes scherpe voorwaardes weet af te dwingen en lage marges hanteert op groenten en fruit.

De vergelijking met prijzen bij Albert Heijn lopen spaak. Daar lag de prijs tussen de euro in het voorjaar en 69 cent in de laatste weken. Bij Aldi kwamen de komkommerprijzen niet boven de zestig cent in het grootst deel van het seizoen. Het PT geeft voor de analyse geen informatie over het type komkommer dat verkocht wordt.

Of registreer je om te kunnen reageren.