Home

Achtergrond

Klimaatwet Californië niet in ijskast

De zeer ambitieuze Californische klimaatwet blijft zoals hij is.

De inwoners van de Amerikaanse staat verwierpen gisteren tijdens de verkiezingen een voorstel dat de wet zou bevriezen. De klimaatwet is bedoeld om het gebruik van duurzame energie te stimuleren en de uitstoot van broeikasgassen in te perken.

Investeerders die veel geld hebben gestoken in Californische bedrijven die groene technologiën ontwikkelen, zijn blij met de uitslag. De investeerders spendeerden vele miljoenen aan een campagne om de wet te redden. Het hightech-industriegebied Sillicon Valley in Californië is een verzamelplaats voor 'groene' bedrijven geworden. Die maken onder meer elektrische auto's en zonnepanelen.

Het voortbestaan van de Californische klimaatwet wordt door waarnemers in de rest van de Verenigde Staten als een mogelijk keerpunt beschouwd voor het landelijke klimaatbeleid. Eerder dit jaar lukte het niet een landelijke klimaatwet door het Congres te loodsen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.