Home

Achtergrond

Kamp kijkt wel naar flexibele arbeidsmarkt

Minister Henk Kamp (Sociale Zaken) buigt zich over de flexibiliteit van de arbeidsmarkt zonder te tornen aan het ontslagrecht en de duur van WW-uitkeringen.

Dat heeft de VVD-bewindsman vandaag duidelijk gemaakt tijdens een kennismaking met de Tweede Kamer. Kamp benadrukte dat VVD en CDA met gedoogpartner PVV hebben afgesproken de komende jaren niet te tornen aan de werkloosheidswet en het ontslagrecht. Maar volgens hem moet er wel nagedacht worden over "de onderliggende problemen op de arbeidsmarkt''.

Zo moet volgens de minister worden nagedacht over hoe mensen die hun baan verliezen, sneller aan ander werk geholpen kunnen worden en niet heel lang in de WW terechtkomen. Ook zei hij met werkgevers te willen praten over hun terughoudendheid om mensen in vaste dienst te nemen wegens de ontslagbescherming voor werknemers.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.