Home

Achtergrond 443 x bekeken 1 reactie

Kamerleden bijgepraat over waterberging

Leden van de vaste kamercommissie voor Economische Zaken, Landbouw en Innovatie hebben zich vandaag tussen de koeien van de kijkboerderij ’t Hoogeveld in Eelde laten bijpraten over waterberging.

Biologisch zoogkoeienhouders Sytze en Alma van der Goot en Cor en Wicoja Buis beheren ongeveer 1.200 hectare natuurgebied, waarvan een deel (800 hectare) wordt ingezet als waterberging. Vertegenwoordigers van gemeente, waterschap en provincie legden aan de kamerleden uit wat er in het gebied gebeurt. Sytze van der Goot houdt in maatschap met de drie anderen ongeveer 500 zoogkoeien. Het bedrijf houdt zich bezig met alle aspecten van het terreinbeheer, waarbij onder meer het onderhoud van sloten en fietspaden hoort.
Foto Harry Tielman

Varkenshouder Anko van der Meer in het Groningse Doezum werkt tot laat door om zijn mais voor de varkens op te slaan in de sleufsilo. Van der Meer heeft de 63 hectare mais lang op het land moeten laten staan, om het te laten rijpen. Loonbedrijf Gebroeders Jansen uit Vlagtwedde voerde het werk uit bij de varkenshouder. De medewerkers moesten mist en vrieskou trotseren. Foto Roelof Stroetinga

Een boer uit het Indonesische dorpje Ngadisari op Oost-Java haalt gras voor zijn koeien. Op de achtergrond spuwt de vulkaan Bromo hete as. Bromo begon vrijdag uit te barsten. Al dagen hangen er grote aswolken boven de berg. De as verhindert vliegverkeer in de regio. Zo meldde het vliegveld in Malang vandaag dat het vijf dagen gesloten is. Volgens de overheid vormt de uitbarsting geen gevaar voor omwonenden. Bromo ligt circa 275 kilometer ten oosten van de Merapi, die door recente uitbarstingen zeker 322 mensen en ook honderden dieren het leven kostte. Foto ANP

Een inwoner van de Chinese stad Shenyang verzorgt zijn selderij, pepers en spinazie die hij teelt in de vensterbank. De Chinese bevolking kampt momenteel met relatief hoge voedselprijzen. De overheid heeft al verschillende maatregelen genomen om de aanvoer naar de stad te vergroten. Zelfs het tijdelijk afschaffen van tolwegen heeft niet het gewenste effect opgeleverd. Foto ANP

Bij enkele graden vorst rooit de Zeeuwse akkerbouwer Leon Kesselaar uit ’s-Gravenpolder gladiolen in de buurt van Kloetinge, een kwartier verderop. "Het gaat niet geweldig, maar het moet." Vorig jaar was de oogst al twee weken binnen. Het is al lang te nat in Zeeland. "Door de vorst kunnen we nu wat doen. De grond is wat harder.” Van de 85 hectare gladiolen heeft Kesselaar, die ook plantuien teelt, er nog 12 te rooien. De kwaliteit is moeilijk in te schatten. Er staat veel loof op, dus ze bevriezen niet zo snel." Foto Roelof Stroetinga

Foto

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    H.Ellen.

    Als vertegenwoordiger voor landbouw en milieu van de provincie Drenthe en voorheen burgemeester van AA en Hunze is ook aanwezig Rein Munniksma volgensStaatsbos beheer iemand die het verschil niet weet tussen een ree en hert en van planten alleen de pitrus kent.Wat wil zo iemand uitleggen?Hij is gewoon een omhoog gevallen WINDBUIL.

Of registreer je om te kunnen reageren.