Home

Achtergrond 194 x bekeken

Kamer: hulp illegaal niet strafbaar

Mensen die illegalen helpen, moeten daar niet voor gestraft worden.

Kerken, artsen en andere burgers mogen niet de dupe worden van het strafbaar stellen van illegaal verblijf in Nederland. Dat vindt een meerderheid in de Tweede Kamer, bleek dinsdag tijdens een debat met minister Gerd Leers voor Immigratie en Asiel over zijn begroting.

Het kabinet van VVD en CDA heeft in het regeerakkoord opgenomen dat illegaliteit strafbaar wordt. Zo kunnen criminelen en illegalen die overlast veroorzaken beter het land uitgezet worden. Maar hulpverleners zou dan ook straf boven het hoofd hangen, omdat ze medeplichtig worden aan een strafbaar feit.

CDA'er Raymond Knops vroeg minister Leers om strafuitsluiting te regelen voor mensen die illegalen om humanitaire redenen helpen. De regeringspartij sloot zich hiermee aan bij het pleidooi van veel oppositiepartijen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.