Home

Achtergrond 3 reacties

Kamer heeft weinig vertrouwen in klimaattop

De Tweede Kamer heeft weinig vertrouwen in een goede afloop van de VN-klimaattop, die volgende week in het Mexicaanse Cancún begint.

Dat bleek vanmiddag tijdens een debat met staatssecretaris Joop Atsma (milieu) in de Tweede Kamer. De meeste fracties lieten blijken niet te geloven dat de Verenigde Staten en China het eens kunnen worden over maatregelen om de co2-uitstoot te beperken. Zonder deze economische grootmachten is een effectieve aanpak van klimaatverandering niet mogelijk. Volgens PvdA’er Diederik Samsom valt er alleen wat ‘kruimelwerk’ te regelen.

De linkse fracties vinden daarnaast de ambities van het kabinet te mager. "Vroeger was het bij dit soort debatten aan de vooravond van een klimaattop gebruikelijk het kabinet aan te sporen het Nederlandse standpunt stevig in de strijd te werpen", zei Samsom. "Nu is dat anders en heb ik een merkwaardig verzoek: staatssecretaris, bemoeit u zich er alstublieft niet te veel mee."

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Realist

  Het ontbreekt aan geloofwaardigheid! Er is al zoveel onzin verkocht dat de mensen het niet meer geloven. Het gaat vaak om er flink geld aan te verdienen.

 • no-profile-image

  gert

  voor velen weer een snoepreisje op kosten van de overheid

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Het is gewoon een links thema, met klimaat heeft het weinig te maken, het gaat er om om die gasten aan het werk te houden die aan het klimaat verdienen en het bedrijfsleven zoveel mogelijk uit te knijpen met hun vuile leugens

Of registreer je om te kunnen reageren.