Home

Achtergrond 7 reacties

Kamer bekijkt beelden onverdoofd slachten

De Partij voor de Dieren (PvdD) houdt woensdag in de Tweede Kamer een bijzondere vergadering waarin beelden worden getoond van dieren die in Nederland onverdoofd, ritueel worden geslacht.

De opnamen zijn in opdracht van de Nicholaas G. Pierson Foundation, het wetenschappelijk bureau van de PvdD, gemaakt in Nederlandse slachthuizen. Wetenschappers lichten beelden van de stervende dieren toe: geiten, kippen, runderen en konijnen hangen te ’verbloeden’ nadat ze een halssnede hebben gehad.

Volgens onderzoek van Wageningen Universiteit hebben de dieren pijn bij deze vorm van slachten. Marianne Thieme, fractievoorzitter PvdD, heeft een wetsvoorstel ingediend om een einde te maken aan het ritueel, onverdoofd slachten van dieren. De Kamer spreekt daar later over. ”De vrijheid tot het uitvoeren van bepaalde riten en tradities houdt op waar mensen of dieren er leed door ondervinden”, vindt Thieme.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Willem

  Waarom mag er zoveel in naam van de "godsdienstvrijheid". Mijns inzien zou vrijheids van meningsuiting boven vrijheid van godscienst moeten staan (godsdienst is, is mijn mening, immer ook een menining)
  Ik ben geen groot voorstander van Thieme, ver van dat zelfs, maar hier heeft ze een punt..

  "Religion is about turning untested belief into unshakable truth through the power of institutions and the passage of time."
  Dawkins

 • no-profile-image

  Demeter

  In Duitsland is doden d.m.v. een rituele halssnede verboden. Dieren dienen daar eerst elektrisch te worden bedwelmd. Er zijn ook landen waar de regelgeving strenger is. Duitsland accepteert de nadelige gevolgen voor de export van hun schapen- geiten en rundervlees.

 • no-profile-image

  heinrich

  Inderdaad Thieme, binnen de Nederlandse wetgeving zou hier geen ruimte voor moeten bestaan.

 • no-profile-image

  fer

  er word heel vaak tegen de pvdd aangeschopt, maar het is wel de partij die iets wil doen tegen deze misstanden. de meeste andere partijen durven hier niets tegen te doen. hulde voor de pvdd. go thieme go

 • no-profile-image

  kees

  wikipedia: volgens de sharia mogen moslims alleen vlees eten dat halal is. Nederlandse wetgeving schrijft verdoofd slachten voor. Oplossing is alle halal vlees te importeren. Bv dieren in Duitsland laten slachten.

 • no-profile-image

  Veehouder

  Ik ben groot tegenstander van Thieme en dat soort mensen. Ik heb geen problemen met moslims. Maar hierin heeft zij gelijk. Dit dierenleed is nergens voor nodig. Ik hoop dat zij hierin wel gaat scoren. Daarna mag zij van mij de politiek uit!

 • no-profile-image

  Han

  Als ritueel slachten in Nederland verboden wordt onder aanvoering van de PvdD, zijn er twee mogelijkheden of de geslachte karkassen worden ingevoerd (ritueel geslacht) of de Islamiten zullen Nederland moeten verlaten tijdens de feesten waarbij rituele slacht een belangrijke rol speelt of ze gaan voor goed uit Nederland omdat ze beperkt worden in hun Geloofsuiting. Mevr. Thieme laat d ekeus aan de Tweede Kamer. Het lijkt van haar kant wel een knieval richting de PVV.

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.