Home

Achtergrond 308 x bekeken

Kamelen leveren beter antigif slangenbeten

Kamelen blijken zeer geschikt om antigif te maken tegen slangenbeten. Hun bloed is beter bestand tegen temperatuurschommelingen en stabieler dan het bloed van paarden, dat tot dusver wordt gebruikt.

De Oostenrijkse firma Hämosan uit Ilz nabij Graz heeft dat ontdekt bij onderzoek in Dubai, meldde de Oostenrijkse omroep ORF woensdag. Het bedrijf spuit kamelen in met een beetje slangengif. De woestijndieren maken dan antistof aan. Het bedrijf haalt de antistoffen dan uit het bloed, zodat mensen de beten van giftige slangen kunnen overleven.

Het probleem van antistoffen uit paarden is dat een mens dat slechts eenmaal kan krijgen. Bij een tweede toediening kan allergie optreden. Dan moet het antiserum uit een ander dier komen. ”We hebben serum uit kamelen ontwikkeld en getoond dat het minstens zo goed werkt als dat van paarden”, zegt bedrijfsleider Herwig Reichl.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.