Home

Achtergrond 7 reacties

Jordanië vraagt te vasten voor regen

Het Jordaanse ministerie van Religieuze zaken heeft burgers vandaag opgeroepen te vasten en te bidden voor regen.

Het vasten moet maandag beginnen en drie dagen duren. Donderdag moet iedereen naar speciale gebedsbijeenkomsten. "Omdat de regenval vertraagd is en we dringend water nodig hebben in ons land, vragen we iedereen om donderdag naar openluchtgebeden te komen'', aldus de verklaring van het ministerie. Ook extra liefdadigheidswerk is welkom om een fikse regenbui dichterbij te brengen.

Jordanië behoort tot de tien landen met het grootste watertekort. Het koninkrijk bestaat voor 92 procent uit woestijn. Door vijf jaren van tegenvallende regens is er een watertekort ontstaan. Volgens het ministerie van Water is er 500 miljoen kubieke meter water tekort, met name voor de landbouw.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  boer

  hele kinderachtige opmerkingen hier het zou je maar gebeuren mensen en dieren sterven van de dorst.
  en jullie hebben de gek ermee.
  toen het hier van de zomer een beetje droog was klaagden ze steen en been en was het een ramp maar iemand anders gunnen ze het wel.
  triest!!
  dat die mensen gaan bidden hoort bij de cultuur daar deden ze hier 50 jaar geleden ook als het droog was.

 • no-profile-image

  koetje

  Een regendans helpt ook vast wel

 • no-profile-image

  Hans

  Kanibaal, schei uit te drammen, de Joden hebben van die zandbak een welvarend land gemaakt, land van hightech en Nobelprijswinnaars, mensen die op allerlei gebied wereldwijd oplossingen aandragen, kun jij nog wat van leren. En zolang die Palestijnen de Joden méér haten, dan dat ze hun eigen kinderen liefhebben, wordt het voor de Palestijnen alleen maar slechter. Kerel klim gauw achterop de bezem van Gretta

 • no-profile-image

  Kani Baal

  Ik denk dat Jan Cynisch dit echt cynisch bedoelt. De kolonistenrovers bende steelt massaal water van de Palestijnen en feitelijk ook van Jordanië. Maar ja in dit zogenaamde christelijke land mag je dat eigenlijk niet zeggen.....want o de Joden zijn toch nog steeds zo zielig.

 • no-profile-image

  Jan Cynisch

  Och de tuintjes van de kolonisten op de West Bank zijn nog mooi groen hoor...

 • no-profile-image

  Kani Baal

  Welke wereld leef jij eigenlijk Hans? Gestolen land blijft gestolen land.Gestolen water blijft gestolen water. Dat Israël zich al het water toe-eigent is gewoon een feit. ------Maar zolang er nog mensen rond lopen die alles wat deze waterstelers doen maar blijft goed praten kunnen zij hun gaan maar gaan.
  Ga lekker, in de door de duiven bleek gescheten kuif, van ene Wilders zitten. Denk dat jij je daar wel thuis bij voelt.

 • no-profile-image

  jan warmenhuizen

  Als hun nou alvast met rainramadan beginnen dan doen ik wel een Weense Regenwals. Dan ken d'r over een maandje of achttien daaro best nog weleris een mals buitje gaan vallen. Als ze geluk hebben!

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.