Home

Achtergrond 303 x bekeken 5 reacties

Italiaanse markt biologisch groeit 9 procent

De Italiaanse afzet van biologische voedingsproducten is in het eerste halfjaar gegroeid met 9 procent tot bijna 1,3 miljard euro.

Dat meldt onderzoeksinstituut ISMEA/Nielsen. De productie steeg in Zuid-Italië en Sicilië met 21 procent en in het Noordoosten met 11 procent. De groei vindt vooral buiten de supermarkten plaats. Het aantal boeren dat biologische producten zelf aanbiedt is volgens ISMEA/Nielsen verdubbeld ten opzichte van het jaar 2005, tot 2176 boeren.

Het aantal restaurants dat louter biologisch serveert is gegroeid tot 228.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  dier

  Mijn probleem met biologisch boeren is, dat er helemaal geen antibiotica gebruikt mogen worden, en dat werkt niet goed voor dierenwelzijn. Als ze ziek zijn, moeten ze behandeld worden vind ik, met goede middelen, daar heeft ieder levend wezen recht op. De normen in Italie ken ik niet, maar we hebben toch een Europa, dus ik redeneer gelijke monniken, gelijke kappen.

 • no-profile-image

  dier

  Heel Europa is creatief, als het om wetten en regels gaat, behalve Nederland. Wij doen alles zoals het hoort. Toch ben ik blij met de ontwikkeling.

 • no-profile-image

  Leen

  Italianen zijn creatief! Daar neem ik gif op in.

 • no-profile-image

  dier

  Biologisch is niet direct mijn voorkeur, maar het is super hoopgevend, dat de groei rechtstreeks van de boeren uitgaat en niet via de supermarkten.

 • no-profile-image

  jan

  de normen om zich bio-boer te noemen zijn in Italie wel minder zwaar.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.