Home

Achtergrond 189 x bekeken

Israël bouwt barrière op grens met Egypte

Israël begint vandaag met de bouw van een barrière op de grens met het zuidelijke buurland Egypte. Dat meldde de Israëlische krant Haaretz.

De barrière, die onder meer bestaat uit hekken, elektronische sensors en surveillanceaparatuur, moet Israël beschermen tegen illegale migranten die hun toevlucht zoeken in het land. De constructie gaat zich over 250 kilometer uitstrekken en kost 365 miljoen dollar (ruim 265 miljoen euro).

De Israëlisch-Egyptische grens is een belangrijke route voor economische migranten, asielzoekers en drugssmokkelaars. Egyptische grenswachten schieten regelmatig op Afrikaanse migranten die proberen Israël te bereiken. De Israëlische premier Benjamin Netanyahu noemde de toevloed van de migranten ,,een bedreiging voor het Joodse en democratische karakter van de Israëlische staat''.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.