Home

Achtergrond 149 x bekeken

Iraniërs dood na drinken illegale alcohol

Zeker negen inwoners van de stad Isfahan in Iran zijn gestorven na het drinken van een illegaal gestookte alcoholische drank.

Dat heeft de hoofdaanklager van de provincie Isfahan zondag gezegd tegen het Iraanse persbureau Fars. De consumptie van alcoholische dranken is in Iran verboden sinds de islamitische revolutie van 1979. Desondanks nuttigen veel Iraniërs geregeld sterke drank, die illegaal wordt geproduceerd of het land binnengesmokkeld. De kwaliteit van deze producten is zeer wisselend.

Volgens Mohammad Reza Habibi, topman van het Openbaar Ministerie in de provincie Isfahan, hebben tientallen mensen sinds oktober een alcoholvergiftiging opgelopen. Habibi omschreef de doodsoorzaak als de "ergste en afschuwelijkste voor een moslim''.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.