Home

Achtergrond 212 x bekeken

Intervet van belang voor kennis in Nederland

De investeringen van Intervet, een fabrikant van diergeneesmiddelen, sluiten aan bij de Nederlandse ambities om in belangrijke economische sectoren toonaangevend te zijn.

Dat zei minister Maxime Verhagen (EL&I) vandaag in Boxmeer, waar prinses Máxima een nieuwe productielijn opende voor dierenvaccins.

De minister prees Intervet, dat gevestigd is in het Biosciences Center Boxmeer, omdat het bedrijf deelneemt aan de ontwikkeling van nieuwe kennis, waarin dier- en mensgeneeskunde worden gecombineerd.

Het bedrijf werd 61 jaar geleden opgericht door diervoederproducent Hendrix en hoort bij het concern Schering-Plough, dat actief is in meer dan vijftig landen.

Verhagen herinnerde in zijn toespraak aan de uitbraak van de dierziekte blauwtong, die zich vijf jaar geleden snel uitbreidde van Nederland naar de buurlanden. Duizenden koeien en schapen werden besmet en alleen al in Nederland hadden de boeren een schadepost van 80 miljoen euro. Volgens Verhagen heeft Intervet toen een belangrijke rol gespeeld bij het beëindigen van de epidemie.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.