Home

Achtergrond 348 x bekeken

Inspirerende sprekers op CRV Vrouwendagen

De vrouw als ondernemer en de vrouw als bestuurder. Dat zal de insteek zijn van de sprekers op de CRV Vrouwendagen. CRV organiseert deze dagen voor het eerst in haar geschiedenis.

CRV organiseert de CRV Vrouwendagen vanwege de belangrijke rol die vrouwen vervullen binnen de bedrijfsvoering van rundveebedrijven. Dat blijkt ook uit het grote aantal familiebedrijven in Nederland en Vlaanderen. Hieronder een weergave van de sprekers die per dag zullen optreden.

CRV Vrouwendag 5 oktober, Berkel-Enschot

Voor de dag in Berkel-Enschot heeft CRV Carmen Breeveld (foto rechts) uitgenodigd. In 2003 werd zij uitgeroepen tot Zwarte Zakenvrouw van het Jaar. Sindsdien vervult zij verschillende adviseursrollen voor de Nederlandse overheid. Carmen Breeveld runt een eigen bedrijf, Team Care, en is daarnaast voorzitter van de Federatie Zakenvrouwen en initiatiefnemer van de prestigieuze Human Talent Trophy Award. Ook is zij initiator van het Women on Board-programma dat 250 vrouwelijke managers coacht naar hogere managementfuncties.

Carmen Breeveld is een bruisende, dynamische zakenvrouw die complexe zaken bespreekbaar maakt. Ze is daarmee een rolmodel voor veel vrouwen in Nederland. Vanuit haar gedrevenheid ziet zij uit naar de CRV Vrouwendag, waar zij op inspirerende wijze de vrouwelijke agrarische ondernemers zal toespreken.

CRV Vrouwendag 12 oktober, Joure

In Joure zullen twee sprekers optreden. Allereerst komt Cor Pierik, landbouwjournalist en werkzaam bij het Centraal Bureau voor de Statistiek, aan het woord. Via statistieken en cijfers zal hij een beeld schetsen van de huidige positie van de vrouwelijke agrarische ondernemer. Aan de vrouwen in de zaal zal Cor Pierik toetsen of zijn cijfermatige beeld herkenning oproept.

Daarna houdt Ankie Wijnen (foto rechts) een inleiding over haar ervaringen als vrouwelijk agrarisch bestuurder. Zij is behalve voorzitter van de coöperatieraad FrieslandCampina ook districtsraadsvoorzitter van FrieslandCampina Limburg/Zuidoost-Brabant en bestuurslid van de uitvoeringscommissie en bestuurscommissie Groote Peel en van het ZLTO-bestuur Asten. Ankie Wijnen is een gedreven bestuurder met thuis een melkveehouderij met 185 koeien en 160 stuks jongvee.

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.