Home

Achtergrond 183 x bekeken

’In Napels valt niet meer te ademen’

Ondanks alle beloftes van de Italiaanse premier Silvio Berlusconi stapelt het afval zich in Napels weer steeds hoger op.

Naar schatting 3.000 ton huisvuil ligt inmiddels te stinken in de straten van de hoofdstad van de Zuid-Italiaanse regio Campanië.

”Het is niet meer mogelijk deze schadelijke lucht te ademen”, aldus een noodkreet van aartsbisschop Crescenzio Sepe van Napels, zo meldde persbureau ANSA woensdag. De miljoenenstad kampt al jaren met een afvalprobleem, omdat er onvoldoende verbrandingsovens zijn gebouwd en omwonenden protesteren tegen open vuilstorten in de natuur.

Berlusconi heeft de afgelopen weken herhaaldelijk gezegd dat het probleem ”binnen enkele dagen” zou zijn opgelost. Momenteel wordt overwogen opnieuw huisvuil per trein naar landen als Duitsland te brengen waar verbrandingsovens overcapaciteit hebben.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.