Home

Achtergrond 279 x bekeken

Iets hogere prijzen voor tulpen

Op de bloemenveilingen werden afgelopen week iets hogere prijzen voor tulpen betaald dan een week eerder.

De aanvoer bedroeg 5,3 miljoen stuks 24 miljoen stuks, hetgeen 12 procent meer is dan een week eerder en de gemiddelde prijs steeg drie cent tot 19 cent. En dat is een cent minder dan vorig jaar, doch gezien de uitbreiding van de aanvoer toch een goed resultaat.

Met nog enkelen buitenlandse feestdagen in zicht zoals op 25 november Thanksgiving in de Verenigde Staten en de Russische Moederdag op 28 november wordt gehoopt dat de markt nog wat aantrekt. Inmiddels is ook bekend dat naast Jumbo en Albert Heijn, ook Digros fors in de najaarstulpenverkoop stapt hetgeen ongetwijfeld ook tot een grotere afname zal leiden.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.