Home

Achtergrond 182 x bekeken

Horeca ziet omzet licht stijgen

In de horeca lijkt het na acht kwartalen van krimp iets beter te gaan.

De omzet in het derde kwartaal was bijna 1 procent hoger dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. De groei is geheel toe te schrijven aan hogere prijzen, het omzetvolume kromp met 1 procent. Dit blijkt uit donderdag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

De hotels boekten de hoogste groei. De omzet was 4,5 procent hoger dan een jaar eerder. Ook cafetaria’s en cafés realiseerden meer omzet in het derde kwartaal.

Bij cafés was de toename van de omzet 2,1 procent. De prijzen waren er 2,6 procent hoger dan een jaar eerder, het omzetvolume was 0,5 procent lager.

In tegenstelling tot de overige branches in de horeca kampten restaurants nog steeds met omzetverlies. De omzet was bijna 4 procent lager dan een jaar eerder. De prijsstijging bedroeg 1,7 procent. Het omzetvolume was 5,4 procent lager.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.