Home

Achtergrond 160 x bekeken

Hoogwater Maas: Noord-Limburgse wegen dicht

Het waterschap Peel en Maasvallei is zondag begonnen met het plaatsen van aluminium schotten op wegdoorgangen in dijken langs de Maas in het noorden van Limburg. Daarmee zijn deze wegen voor het verkeer afgesloten. Dat maakte een woordvoerster van het schap bekend.

Het schap plaatste deze schotten onder meer in dijken in Blerick en Arcen. In Belfeld, ten zuiden van Venlo, wachtte het schap met het plaatsen van de schotten tot Sinterklaas met zijn gevolg erdoorheen was getrokken. In het centrum van Venlo sloot het schap een fietserstunnel bij de Maas met schotten af. De schotten moeten voorkomen dat zwellend Maaswater door de openingen in de dijken naar het achterland kan stromen.

Ook heeft het schap beken in Baarlo, Heel, Panheel, Heijen en Bergen met afsluiters dicht gezet om te voorkomen dat opstuwend maaswater de beken in loopt.

Zondagmiddag riep het waterschap vrijwillige dijkwachten op om de waterweringen langs de Maas te inspecteren. Deze dijkwachten blijven de komende dagen actief. Ook in Midden- en Noord-Limburg verwacht het waterschap een piek in de stroomafvoer van de Maas van 1800 kuub per seconde.

Langs de Maas heeft het waterschap met de hulp van boeren met tractors en aannemers met zwaar materieel pompen neergezet. Ook zijn demontabele dijken klaargezet voor het geval dat.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.