Home

Achtergrond 141 x bekeken

Hond zwemt met zeeleeuw ver de zee op

Een Australische herdershond die aan de kust van Zuid-Australië bevriend raakte met een zeeleeuw, is met moeite uit de woelige baren gered.

Het Australische persbureau ABC berichtte dat de hond Westie niet ver van het strand van Semaphore, in het noordwesten van de stad Adelaide, met de daar als Henry bekend staande zeeleeuw speelde en met zijn speelkameraad steeds verder de zee in ging.

Leden van de plaatselijke reddingsbrigade rukten op verzoek van de baas van de hond uit om de na enige tijd spoorloze hond te zoeken. Een van de redders zei dat ze het bijna hadden opgegeven, toen ze het huisdier 4 kilometer uit de kust zagen zwemmen met Henry. ,,Dat is ook voor ons ongebruikelijk ver van het strand'', zei brigadeleider Craig van Tenac.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.