Home

Achtergrond

Hond met baasje samen in graf

Duitsers die heel erg van hun huisdier houden, kunnen binnenkort samen met hun hond of kat worden begraven.

In Teltow bij het Oost-Duitse Potsdam kunnen mensen en dieren over pakweg twee jaar samen hun laatste rustplaats krijgen. Nu zijn zulke gemengde kerkhoven nog verboden, maar de eerste vergunning voor een uitzondering zit eraan te komen.

,,De vraag is groot. Vooral alleenstaanden vragen ons altijd weer: als ik overlijd en later mijn huisdier sterft, is er dan de mogelijkheid dat wij samen komen te liggen?'', zegt bedrijfsleider Ralf Hendrichs van dierenbegraafplaats Tierhimmel in Teltow.

Volgens hem gaven nabestaanden al eens illegaal de as van een dier mee. ,,Officieel mogen we de urn van een dier niet in de doodskist van een mens leggen. Maar als je de graven van een menselijk kerkhof zou openen, zou je verbaasd zijn wat je daar aan dieren aantreft.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.