Home

Achtergrond

Hof treft extra veiligheidsmaatregelen

Het gerechtshof in Amsterdam treft dinsdag extra veiligheidsmaatregelen op zijn locatie aan de Prinsengracht.

Een woordvoerder van het hof wilde niet zeggen met welke zaak de maatregelen te maken hebben, maar op die dag gaat wel het proces rondom de snelkookpanmoord verder bij het hof.

Die zaak diende donderdag ook en toen golden eveneens extra veiligheidsmaatregelen voor medewerkers en bezoekers. Volgens het hof is dat door het late tijdstip waarop hiertoe werd besloten, niet bekendgemaakt.

Het proces draait om de 53-jarige Mehmet Y., die in 2009 door de rechtbank in Haarlem werd veroordeeld tot twintig jaar cel voor de moord op zijn jongere broer en doodslag op zijn ex-vrouw. Het hoofd van zijn bloedverwant Ali Y. zou hij in 1997 hebben uitgekookt in een snelkookpan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.