Home

Achtergrond 4 reacties

Hof: minasheffing was terecht

Het Haagse gerechtshof heeft uitgesproken dat de Minas-naheffingen die het ministerie in 1998 en 1999 heeft opgelegd aan varkenshouders terecht was.

De belastingkamer van het hof heeft met name gekeken naar de vraag of de bemonstering van de gehalten fosfaat en stikstof in de mest goed genoeg waren om een grondslag te vormen voor de heffing. Eerder had de Hoge Raad al uitgesproken dat de heffing niet in strijd is met Nederlandse of Europese regels.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Gerrie, de werkelijke problemen in de rechtelijke macht zijn a) het onthutsende gebrek aan algemene ontwikkeling (een probleem dat maatschappijbreed is helaas) b) een enorme verkokering en c) een enorme gemakzucht. Daar moeten we het in dit land mee doen. Als de varkenshouders slim zijn gaan ze naar Europa.

 • no-profile-image

  gert

  Dus heffing op veel stront,zorgt dat ambtenaren weer werk hadden

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Als we toch moeten bezuinigen dan kunnen we de "rechtspraak" in dit land ook meteen afschaffen. De "recht"erlijke macht is niet meer dan een verlengstuk van de overheid. Voor onafhankelijke rechtspraak moeten we toch naar Europa. Dus: afschaffen die poppenkast, spaart een flink bedrag uit.

 • no-profile-image

  gerrie

  Er is 1 gouden regel. Als je voor de rechter moet verschijnen moet je er voor zorgen dat de rechter wordt opgehangen.
  Geert was al goed op weg. Kun je zien wat een prutsers er in ons rechtsysteem van regeltjes en wetten allemaal rondlopen. De meeste rechters zijn ook nog getatoeerd en doen rare dingen in hun priveleven. Stralen totaal geen gezag uit

Of registreer je om te kunnen reageren.