Home

Achtergrond 538 x bekeken 14 reacties

'Het gaat goed met de grazers'

De grote grazers in de Oostvaardersplassen zijn in topconditie.

"We zien de winter met vertrouwen tegemoet", zegt boswachter Hans Breedveld van Staatsbeheer op zijn weblog.

Breedveld zegt dat de dieren in de Oostvaardersplassen onderdeel zijn van een ecosysteem. "Het zou fijn zijn als men nu eindelijk begrijpt dat natuur niet altijd rozengeur en manenschijn is, maar het hele jaar door een strijd om het bestaan. Tijdens deze kringloop van het leven zien we natuurlijk altijd graag de lieve, mooie en aandoenlijke momenten. Maar dat is niet waar de natuur stopt."

Laatste reacties

 • no-profile-image

  a hamstra

  Hans en zijn ecosysteem, Hoe ziek zijn die linkse idioten, Ze zijn totaal wereld vreemd,
  Zou een honden fokker kunnen zijn , om maar eens een ander voorbeeld te geven. de een na de andere wet/regelgeving bedenken die linkse idioten.( Dieren artsen doen vrolijk mee) met als resultaat , nachtblindheid/ PRA, mis groeiende heupen/ hd, allergieën. misvormden neuzen/ogen/.ruggen/poten,enz.
  Voor de dierenarts is het goed verdienen, .Er is geen boer die op deze schandelijke wijze dieren wil fokken,
  Brood fokkers,gebruiken niet keer op keer dezelfde reu, die linkse hobby idioten wel . Die denken de natuur te kunnen dwingen.

 • no-profile-image

  Henk

  Worden ze bij Saatsbosbeheer paniekerig? Waarom zijn deze grazers in een GEWONE conditie? Omdat die dierenbeulen er honderd tallen vorige winter hebben laten KREPEREN!! Deze boswachter moet in een inrichting opgesloten worden. Uit de maatschappij!!

 • no-profile-image

  SHM Kapteijn

  Hoe kan je een afgepaald en door de mens ingericht terrein nou natuur noemen. Het is cultuur natuur met de beperking dat het wild geen kant op kan in tijden van voedsel schaarste. Het is meer een soort van dierentuin in het groot.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Die Breedveld gelijk oppakken voor de schandalige vertoning van vorig jaar, wat een verschrikkelijke dierenbeul. En nu nog met droge ogen de mooiste praatjes rondstrooien, wat een griezel

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Hamstra slaat inderdaad de spijker op z'n kop. Dit is precies de koehandel die speelt.

 • no-profile-image

  Leen

  Zeg Breedveld, wij hebben waarschijnlijk meer van de natuur begrepen dan jij. Wij hoeven onze broodheren niet naar de mond te praten. Van harte beterschap.

 • no-profile-image

  a hamstra

  Ja beste herkauwer , het klopt dat er veel rechtse personen , instellingen misbruik maken van wat die linkse idioten bedenken, noemde al de dierenartsen, denk ook aan de jagers , groot grond bezitters, enz .De grootste misbruiker van die linkse idioten hobby is echter.Z.L.T.O. /L.T.O die zich voor doet als boeren belangen behartiger. Deze wolf in schaapskleren, multinational, doet lekker met links mee. Om de boer op te ruimen, om zo in eigen Flats groente en dieren te kunnen kweken, en daar in ruil voor krijgt links zijn idioten tuinen. Zo word rechts en links er beter van.En de boer naar de kloten.

 • no-profile-image

  WakkereBoer

  Ik verwacht nu toch wel actie vanuit de dierenpolitie!

 • no-profile-image

  Boer

  Kortom dieren laten verhonger op een te kleine oppervlakte=ecosysteem. Goed dat wil dit weten, we kunnen nog wat leren van Hans Breeveld.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Beste Kanibaal, die Hamstra is dermate rechts dat hij werkelijk in alles op deze wereld linkse acties ziet. Ik help hem even uit de droom. Zowel boswachter Hans Breeveld, de beide bedenkers van het Oostvaardersplassendebacle Frans Vera en zijn vriendje, de vroegere NB-consulent Harm de Jong, als de huidige algemeen directeur van SBB Chris Kalden zijn allemaal net zo strontrechts als Hamstra zelf. Want geen enkele oprechte linkse natuurbeschermer of beheerder zou zoiets gruwelijks bedenken. Hoe men het wendt of keert: het zijn en blijven ultrarechtse praktijken om weerloze schepselen op te sluiten en dood te hongeren! Breeveld "werkt" al bijna 30 jaar aan het met wortel en tak kapotmaken van de Ovpl en wordt door de Nederlandse belastingbetalers vorstelijk onderhouden. Frans Vera werd als dank voor zijn inspanningen om de hele nederlandse natuur naar de kloten te helpen opgeleukt met een WUR-professoraat. En die corpulente redneck Kalden? Die maakte van Staatsbosbeheer een hobbyjagersbolwerk. Nou ja: 'morgen' komt de vuilnisman!

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Hamstra deugt !

 • no-profile-image

  Kani Baal

  U bent duidelijk niet links maar wel een idioot....

 • no-profile-image

  annelies

  Als een boer op dezelfde manier met zijn dieren om zou gaan als de staat werd hij al lang door de dierenbescherming aangeklaagd en zou hij met boeren moeten stoppen.
  Wat een hypocrieten die zogenaamde natuurliefhebbers die deze dieren laten lijden en verhongeren door ze geen vrijheid te geven en niet bij te voederen of te behandelen tegen parasiten.
  Schande in deze decadente wereld waar de mensen uit de stad die over het algemeen geen notie hebben van een koe de wet bepalen!!!!

 • no-profile-image

  W Geverink

  Die man heeft hulp nodig want als hij dit soort uitspraken doet spoort hij voor geen meter. In de gemeente waar wij wonen is er naast de landbouwgrond nog ongeveer 15000 vierkante kilometer aan wildernis. Het wild weet waar het s'winters goed vertoeven is en trekt dan naar de overwinteringsgebieden toe. Als ze daar in de problemen komen door te diepe sneeuw en er is nergens anders wat te halen worden ze gewoon bijgevoerd. Dat gebeurd hooguit eens per tien jaar.

Laad alle reacties (10)

Of registreer je om te kunnen reageren.