Home

Achtergrond 254 x bekeken

Heropvoeding in milieuvriendelijk Stockholm

Geen auto, ecologisch verantwoorde maaltijden, sporten en praten met de buren.

De inwoners van Stockholms nieuwe milieuvriendelijke stadsdeel 'moeten' zich onderwerpen aan een heropvoedingstraject. Dat blijkt uit plannen die het stadsbestuur dinsdag toelicht in de Zweedse kwaliteitskrant Dagens Nyheter. Norra Djurgardsstaden moet het woonvisitekaartje van Zweden worden. Met onder meer een 'woonschool', waar mensen milieuvriendelijk leren leven, een instructieboek en bewustwordingstrajecten wil Stockholm de inwoners van het nieuwe stadsdeel op het rechte pad houden.

Ieder individu krijgt een persoonlijk advies. Auto's, boten, kano's en mogelijk zelfs rugzakken voor wandelaars zullen in de wijken te huur zijn. De eerste 'modelinwoners' strijken waarschijnlijk in 2012 neer in Norra Djurgardsstaden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.